Despre mine

poza1mica  Mă numesc Daniela Gherghina. După ce am încheiat studiile medicale în 1998 şi ulterior anul de stagiu obligatoriu, am urmat un rezidenţiat în psihiatrie între anii 2000 – 2005. Sînt medic specialist psihiatru din 2006, avînd experienţă de lucru atît în ambulatoriu, cît şi în spital (rezidenţiat în Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” şi colaborări în calitate de specialist cu Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” şi cu Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru tineri „Sf. Stelian”). În anul 2014 am obţinut gradul de medic primar. Am urmat un masterat în Psihoterapie Analitică şi unul în Antropologie Culturală, studii care mi-au lărgit perspectiva asupra condiţiei umane. În Psihiatria în cuvinte simple voi încerca să renunţ la instrumentele şi la clişeele meseriei mele, fără să-i părăsesc obiectul: suferinţa psihică. De asemenea, pentru că omul este o fiinţă pefectibilă şi creatoare, voi sugera şi dimensiunea vindecătoare şi luminoasă a condiţiei sale. Nu doresc şi nici nu vă propun aici o abordare alternativă. Vă invit doar să urmăm împreună un demers de întoarcere la simplitate şi de căutare a sensului.

3 răspunsuri la Despre mine

 1. procesulrecuperarii zice:

  seara buna.
  numele meu este laurentiu si sunt autorul blogului: http://www.procesulrecuperarii.wordpress.com

  aceasta fereastra pe care dumneavoastra ati deschis-o intre profesia practicata si domeniul cuvintelor simple, ma fascineaza prin insasi curatirea si claritatea cu care postarile surprind aspecte linistitoare ale unei noi lumi – in ceea ce ma priveste.

  in schimb, am o curiozitate legata de masteratul urmat in Psihoterapie analitica si in Antropologie Culturala. ce anume v-a determinat sa „atingeti” aceste domenii?!

  & exista vreo sansa sa impartasiti si cu mine anumite documente sau carti sau titluri de carti care v-au „aparut” in cadrul acestor formari?! nu ma intereseaza ceva anume, sunt doar curios ce-mi recomandati… 🙂

  • Mulţumesc pentru cuvintele frumoase!

   M-am îndreptat spre psihoterapia analitică şi către antropologie în primul rînd dintr-o căutare personală şi apoi pentru o întregire a uceniciei mele profesionale. Cele două domenii privesc omul din perspective care îi sînt fireşti, dar pe care psihiatria nu pune accent: viaţa omului la locul lui şi între semenii săi (antropologia) şi demersul lui de conştientizare şi de realizare ca fiinţă plenară (psihoterapia analitică a lui C. G. Jung).

   Pentru că îmi cereţi nişte trimiteri la surse, fără să îmi precizaţi vreun punct de interes, voi alege cîteva titluri dragi mie: Irina Nicolau, „Talmeş-balmeş de etnologie şi multe altele”, publicată de editura Ars Docendi şi Vintilă Mihăilescu, „Socio hai-hui. O altă sociologie a tranziţiei”, Editura Paideia (ambele sînt culegeri de articole apărute în revista „Dilema”; din ultimul autor puteţi citi şi celelalte cărţi din serie, publicate la Polirom) – din ele şi mai ales de la autorii lor am învăţat cît de important este lucrul mărunt şi că pentru antropologie nu există derizoriu – şi, din cealaltă direcţie, C.G. Jung, „Amintiri, vise, reflecţii”, pe care vi-o recomand (chiar dacă în ultima vreme este o biografie controversată), pentru coerenţa dintre căutarea lui Jung şi opera lui teoretică.

 2. procesulrecuperarii zice:

  for the time being that’s enough.
  🙂

  multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s